laupäev, 17. oktoober 2015

Pärmi-lehttaigen

Pärmitaigen õnnestus, kihitamine ka, nüüd siis aeg ette võtta pärmi-lehttaigen. Ma sellist mängimist ja lõputut rullimist väga ei armasta. Ja tulemus käes :). Esimene pärmi-lehttaigna tegu lõppes nii: 

Taigen oli juba alguses kuidagi kõva ja siis jätsin ma kihitades selle korralikult jahust puhtaks pühkimata ning või hakkas igalt poolt välja tulema. Ja prügikastis see hunnik lõpetas.

Et mitte väga kurvaks jääda, tegin portsu kõige tavalisemat sõbralikku pärmitaigent ning sellest kaks poolpikka saia ja ühe väiksemat sorti kringli. Kringli sisse läks üks külmkapis olnud keedetud kondenspiim ja jõhvikad. Tahtsin ka teistmoodi "voltimist" proovida - ehk siis rullisin kringli kokku ja lõpuosast punusin patsid ümber. Maitse oli hea, kuid kringel ei kerkinud sel korral väga hästi ja taignakihid olid õhukesed. Pealt jäi ka pisut kõva.
Saiad seevastu jäid väga pehmed ja mõnusad - üks oli juustuga ja teine täitsa tavaline sai, millele jahvatasin pipart peale. No mul ikka peab seda vürtsi elus ja söögis olema.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar