neljapäev, 26. november 2015

Eriti rosinane kringel

Mu vend armastab rosinaid ning kringlis on tema sõnul neid alati liiga vähe. Kuna mul oli vaja harjutada, siis otsustasin ühel novembriõhtul pärast tööpäeva teha klassikalise rosina-kaneeli kringli. Tegin seda ikka koolist saadud retsepti järgi, kuid rosinaid panin topelt. Äkki ometi kord vennaraas on rahul :). Samas oli endal väike hirm, et kui nii palju rosinaid panen, kas taigen ikka kerkib ning korralikult läbi küpseb. Kõik läks väga kenasti. Eelkergitasin tainast 40-kraadises ahujus, rullisin lahti, panin täidise peale, vormisin ja jätsin veel kerkima. Kerkis hästi, küpses läbi ja nägi täitsa kena välja. Vennaraas andis hindeks 4+. Tema kriitikameelt arvestades pidi see ikka kohe päris hea kringel olema. Ise ma seda proovida ei saanud.
Pärmitaigen on täitsa tore. Varem ei viitsinud ma sellega üldse jännata, aga koolis paar nippi selgeks saanud, julgust kogunud, täitsa toimib ja võin kringleid teha küll. Olen avastanud ka uue pöördvõrdelise seose - mida rohkem teised mu küpsetussaavutustega rahul on, seda vähem ma ise olen.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar